top of page
Search
  • Sanna

Bagenkop, Danmark. 27 - 30 juni. Kuling igen och Anita hittar en kompis.


Så småningom, på söndagen, kan vi i alla fall lämna Femö, men i Bagenkop på Langeland möter oss nästa kuling, så där blev vi kvar i två dagar. Som tur var finns det en flock vildhästar att beskåda i närheten, så det räddade en dag, i alla fall för hästvännen Anita. Södra Langeland är mycket vackert, så man kan gott spendera lite tid där.



Jag och Anita gick en lång promenad (ca 9 km - hon är en jäkel på att promenera, Anita!) i hård vind, men faktiskt solsken. Anita är ett utomordentligt bra promenadsällskap för att bara vara tio år, på det elfte. Vi rastade på den öde stranden och det gick att få lite sommarkänsla i ljudet av stora vågor mot de rundslipade stenarna.

Målet för vår promenad var egentligen Keldsnor fyr, men dit kom vi inte. Promenaden blev dryg ändå för oss båda, speciellt i motvind. Turligt nog träffade vi på ett tamare föl på vägen tillbaka, när Anitas ben började krokna. Fölet fattade omedelbart tycke för Anita och det blev en ganska lång kelstund. När vi till slut började gå följde fölet efter Anita längs stängslet så långt det gick och det blev svårt att övertyga henne om att vi inte kunde ta med en häst, om än aldrig så liten, i båten.



7 views0 comments
bottom of page