top of page
Search
  • Writer's pictureGunnar

Klintholm, Danmark. 18 –21 juni. Vi har lämnat Sveriges gränser.


Vi har lämnat Sverige bakom oss och kommit till det första utlandet – Danmark! I samband att ungarna kom ombord i Simrishamn gjorde vi först ett besök på ett par dagar i det inre av Skåne och tog farväl av Sannas mamma Viveka och hennes Ralf. Väl var väl det, den goda maten, vinet och umgänget blev bara bättre av det oväder som rasade utanför, kuling och regn. Hu!

När vi väl efter tre dagars hård blåst tagit oss runt Sandhammaren och sovit en natt i den lilla hamnen Kåseberga nedanför Ales stenar var det med en viss vånda vi tog klivet på 60 sjömil över södra Östersjön. Klockan sattes på 05.50 fredagen den 18 juni för att lyssna på den tidiga väderprognosen och SMHI’s imponerande uppräkning av alla lågtryck i vårt närområde. Ett lågtryck över Sydnorge fördjupas och är på väg ut på Skagerak, ett över Tyskland är på väg ut på Östersjön, ett över Götaland ligger still, och ett nytt som håller på att bildas just över våra huvuden. Och sedan alla andra, över Nordsjön, Skottland, Norrland, Baltikum….. Jisses, denna tidiga sommar slår alla rekord! Hursomhelst utlovade inga vädermakare några hårdare vindar under dagen trots många bud om riktningen, så vi kastade loss.

Överfarten till de imponerande kalkklipporna på Mön kan sammanfattas i tre ord, grått, duggregn och nästintill bleke. Det blev 10 timmars motorgång. Men när detta skrivs ligger vi kvar i Klintholm på Mön och väntar ut kulingen på 15 m/s och mer, som blåst sedan morgonen! Och 5-dygnsprognoserna talar om fortsatta hårda vindar från SV, exakt vår kurs och med nya lågtryck på kö under hela perioden…


22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page