top of page
Search
  • Writer's pictureGunnar

Honfleur – en normandisk pärla.

Gunnar & Sanna skriver

Tala om kontrast! Från Le Havres betongöken och Seines virvlande, ogästvänliga chokladbruna vatten till denna osannolikt charmerande plats bara på några timmar!

I Honfleurs lilla hamnbassäng ligger man på som på ett stilla, vattenfyllt stadstorg mitt i en medeltida stad. Hamnbassängen omgärdas på alla sidor av alldeles för höga, alldeles för smala medeltidshus som oordnat lutar åt alla möjliga håll. Ingen betong och räta vinklar, bara gammalt murverk och puts som byggts på, till och om under århundradenas gång.

Känslan av att äta frukost i mild morgonsol, efter att ha inhandlat en ”pain ancien”(lantbaguette bakad på gammalt vis) i bageriet på hörnet och se hur staden vaknar och restaurangernas uteserveringar gör sig redo för att ta emot dem som hellre äter frukost där, är precis sådan som vi drömt om under de rätt slitsamma förberedelserna hemma i Sverige. Vi äter mycket gott (skaldjur, skaldjur, skaldjur och fisk), dels på den trivsamma restaurangen Le Corsaire en bit upp i staden som vi fått rekommenderad av Christer och Margaretha, dels i sittbrunnen då vi mumsade läckerheter från fiskmarknaden, med en krispig Muskadet till.

Att ta en liten promenad i staden blev till heldagsprojekt, här finns massor att bara titta på. Staden är omgiven av kullar från vilka man har en strålande utsikt mot staden och La Saine. Här skulle man kunna stanna länge, länge. Vi förstår att man i resebeskrivningar varnar för att den som besöker Honfleur riskerar att bli fast för alltid. Det är motvilligt vi lämnar denna oas för att ta oss vidare.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page